NL  l  EN  Sitemap  l  Contact  l  Search  
Name
Password

advocaat Johan Van Renterghem  


In 1993 studeerde Johan Van Renterghem af aan de Universiteit Gent als Licentiaat in de Rechten.

Daarna behaalde hij de graad van European Master in Law and Economics na studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in Nederland, de UniversitƤt Hamburg in Duitsland en The Victoria University of Manchester in het Verenigd Koninkrijk.

Hij bleef in Manchester en werd eind 1994 Master of Laws (afgekort LL.M., wat staat voor Legum Magister).  Tijdens zijn verblijf in Engeland genoot hij tevens zijn eerste werkervaring in dienst van Humphries Kirk solicitors, een advocatenkantoor met diverse filialen in Dorset.

Terug in BelgiĆ« begon hij zijn stage als advocaat aan de balie te Brugge.  In 1996 trok hij evenwel naar Schotland om in het kader van het Leonardo Da Vinci-programma enkele maanden voor Thorntons WS solicitors te gaan werken, een advocatenkantoor met basis in Dundee.

Net voor het eind van zijn stage was hij enkele maanden in dienst bij William Fry solicitors te Dublin, waar hij voornamelijk actief was in het domein van informatietechnologie.

Na het beĆ«indigen van de stage hield hij enige tijd kantoor te Brussel en was hij lid van de vijfde werkgroep van het Millennium Forum dat de juridische en de verzekeringsaspecten van het millenniumprobleem onderzocht (de beruchte "Y2k-bug").

Als advocaat heeft Johan Van Renterghem ondertussen mĆ©Ć©r dan 20 jaar relevante en internationale ervaring in de materies waar hij zich op heeft toegelegd, waaronder contracten, vennootschappenrecht, faillissementen, intellectuele eigendom en handelspraktijken.


U kan hem steeds bereiken op het e-mailadres johan.van.renterghem@defidem.be

 
THIS IS WHAT WE SHOULD SEE